Zaterdag 14 t/m vrijdag 27 december 2002

Papa en mama hebben zondag de kerstboom opgezet. Ik heb vol bewondering zitten kijken naar alle lampjes en ballen in de boom. Papa heeft ’s avonds nog gezwommen, samen met buurman Frank.
Ik heb nog een paar avonden wat verhoging gehad, maar dat is langzaam overgegaan. We hebben geen idee wat het geweest is, maar ik heb er ook niet al te veel last van gehad.
De week erna was weer een gewone week. Ik ben maandag en dinsdag naar het kinderdagverblijf geweest en woensdag heeft papa op mij gepast. Aan het einde van de week was het vakantie voor papa en mama. Zaterdag zijn de meeste boodschappen voor Kerst gedaan. Maandag ben ik nog naar het kinderdagverblijf geweest en hebben papa en mama bestek gekocht en de laatste kado’s. Papa heeft ook een nieuw stoeltje in z’n auto laten zetten. Een Isofix stoeltje dat nog beter vast zit in de auto. Extra veilig voor mij. De stoel zit gelukkig ook heel lekker!
Mama is met mij de 20ste naar overgroot oma en Ria geweest. Overgroot oma woont nu even bij Ria vanwege haar gebroken heup. Ik heb daar lekker liggen spelen op mijn buik. Trots aan overgroot oma en Ria laten zien wat ik allemaal kan.
Papa en mama hebben speciaal voor Kerst ook nog een jurkje met blouse en maillot voor mij gekocht.
Daarna was het Kerst. Eerste kerstdag zijn we naar overgroot opa in het ziekenhuis geweest en daarna nog even naar opa en oma in Laren. Tante Lia en oom Ko waren daar ook. Tweede Kerstdag zijn opa en oma, tante Jolanda, oom Olaf, tante Tanja en oom Peter langs gekomen. Eerst hebben we heel veel kado’s open gemaakt. Ik heb nieuwe kleren en een eigen “mijn eerste kerst” kerstbal gekregen voor in de kerstboom. Papa en mama hebben allerlei boeken gekregen. Daarna gingen we lekker eten. Ik heb nog tot een uur of acht erbij gezeten in mijn eigen stoeltje en me heerlijk vermaakt. Tanja en Peter hebben het voorgerecht gemaakt, papa en mama het hoofdgerecht en Jolanda en Olaf het na gerecht. Opa en oma hebben de drank meegenomen.
De afgelopen twee weken kan ik goed op mijn bips zitten. En de 27ste heb ik mij voor het eerst vanuit zit op mijn buik gedraaid. Niemand heeft gezien hoe ik het heb gedaan, maar het lukte wel en zonder te vallen of m’n hoofd te stoten.